a27

Trebuie să vă spun două lucruri:
1. Nu-mi plac deloc degetele mele de la picioare. Deloc. Era o vreme când le uram și n-aș fi purtat sandale nici să mă tai felii. Cu toate acestea în vacanțe le fotografiez. În apă, pe nisip, pe stânci… pe unde le prind și pe unde mă duc picioarele.
2. Minunată-i lumea asta mare, minunată și variată. (Mda, știu. Puteam să zic mai frumos.)
Acum, după ce ați aflat un mare adevăr filosofic și o problemă existențială, care îmi frământă bunătate de neuron, am să vă spun că, niște luni în urmă am mai scris despre Caraibe și mi-a spus (știe el cine) referitor la acea postare, că e cam reportericesc stilul, informație multă și căldură mai puțină. Iar sugestia a fost să povestesc ca și cum aș sta la o cafea cu prietenii. M-am conformat. Stați bine? Cum să fie cafeaua?

Am să încep cu un personaj simpatic. L-am văzut de la distanță și l-am chemat. Cu mișcări de robot (jur) a venit către mine, încet, sacadat, dar hotărât, curios să vadă ce am în palma întinsă.
130
A doua zi era ocupat. Schimba impresii despre vreme cu un prieten.
a28
Dânsele, deși frumușele și sfioase, la primul contact vizual ne-au provocat niște țignale atât de puternice, încât tot resortul a aflat că eu și D. prietena mea am ajuns în Cuba.
123p2p18p17
Înotătorii argintii, inteligenți, ne-au mirosit că n-avem stofă de pescari și s-au apropiat să ne cunoaștem. La ape mai adânci erau multicolori. Nu ei. Alții.
p14 p12
„Ghici cine vine la cină?”, pardon, la micul dejun? În fiecare dimineață era prezent la geamul nostru curios și pofticios și-albastru de frumos.
a30 p7
Ele nu păreau prea prietenoase, de aceea m-am apropiat, cât m-a apropiat. Nu prea mult.
p33 (2)
Ți-e sete? La orice oră un cubanez simpatic îți oferă o băutură, direct din arbore…
p1
Târziu în noapte, sub un cer incredibil înstelat, cu o lună sănătos aprinsă, ce poate fi mai frumos decât să admiri oceanul înspumat?
Nu? Așa am gândit și noi. Cum să ne treacă prin minte că vom da piept cu vietatea cât un dovlecel, care se întâmplase și ea pe-acolo?
p25 (2)
În rest albastru și roșu și apus de soare și vegetație explodată-n culori.

This slideshow requires JavaScript.

Vacanță.

.a13