ERW4-t[1]

Primul joc cu leapșa a fost  aici. Vă mulțumesc mult my T și Pisica Neagră pentru noua provocare. Urmând protocolul jocului voi răspunde întrebărilor voastre, restul cerințelor fiind punctate la prima încercare:

Primul set, întrebările lui T.

  • Există “just friends” între un El și o Ea? Nu, cu excepții de la regulă: când unul dintre ei este gay, ori când sunt deosebiri extreme între cei doi (nu detaliez că-i mult de zis). În general, într-o prietenie dintre un El și o Ea, cel puțin unul dorește să escaladeze statutul respectiv.
  • Cât durează iubirea – îndrăgostirea? Iubirea și îndrăgostirea nu sunt sinonime. Îndrăgostirea este momentul de explozie, focul de artificii, pe când iubirea e trăinicie, e sentimentul profund construit, cărămidă cu cărămidă. Sigur că se poate ca la baza iubirii să stea îndrăgostirea (așa ar fi ideal) dar nu e necesar. Poate izvorî din punctul 1, adică din prietenie. Îndrăgostirea e foc. Arde. Consumă și se stinge. Are limite și durată în timp. Iubirea nu. Iubirea autentică ține o viață. Îndrăgostirea e fericire totală, pe când iubirea e liniște și împlinire.
  • Cât de des te minți? Cred că nu prea des, dar mi se întâmplă. Mă străduiesc să nu… dar uneori mă amăgesc cu bună știință și atunci proiectez în mâine…
  • Crezi în minciuna pentru binele celui pe care-l minți? Nu. Nu cred că minciuna ajută. Doar dacă ai 5 ani și nu vrei să mănânci. 😀
  • Încerci sa impresionezi? Încerc să fac impresie bună și nu mă supăr dacă se întâmplă să impresionez. 😀
  • Cât de importanți sunt banii? Nu sunt materialistă, dar nu le neg importanța. Sunt eu cu capul în nori, dar apreciez un mediu confortabil. Și îmi plac „nește chestii” pe lumea asta… Nu mă văd torcând poezie cu o singură pereche de pantofi în dulap. Mai degrabă desculță, pe o insulă pustie…
  • Cum și in ce măsură te pot influența părerile celorlalți? Dacă sunt argumentate mă pot influența. Sunt flexibilă și deschisă la opiniile celorlalți. Nu merg pe principiul că dreptatea e doar în buzunarul meu. Dar nu îmi schimb părerea pe motiv „because I said so”.
  • Ți-ai făcut un plan pe care îl urmezi sau trăiești clipa si aștepți să vezi ce va urma? Îmi fac planuri și liste de priorități. Dar nu sunt bătute-n cuie. Dacă intervine ceva care le poate optimiza… De ce nu? Însă trăiesc clipa, mă bucur de moment, gândind în același timp consecințele. Nu mă arunc cu ochii închiși înainte că, fie ce-o fi.
  • Ce riști dacă te temi sa-ți asumi riscuri? Riști să nu-ți trăiești viața. Cred că fără să riști nu câștigi.
  • Ce înseamnă dependența emoțională? În termeni populari ar fi când nu mai poți după cineva. 😀
  • Unde/cum îți gasești liniștea? Scrisul și pictura mă duc cu siguranță pe o planetă numai a mea, unde e doar liniște și pace.

Setul al doilea de la Pisica Neagră:

1. Ultima carte citită. Cum fu?
„Femeia cu șapte pălării” scrisă de Otilia Țigănaș – o surpriză plăcută, venită de la un om minunat din toate punctele de vedere. O să scriu în curând câteva vorbe referitor la această carte.

2. Citatul preferat. (Asta chiar îmi place.) Nu am unul. Îmi plac multe, pentru că ne regăsim în majoritatea. Poate „Dacă dragoste nu e, nimic nu e…” cuvintele lui Preda, preluate din Biblie.

3. De ce blog? De cât timp?
Blog pentru că scriu. Blog în loc de hârtie. De un an. Ieri a fost aniversarea mea.( Vezi că ți-am păstrat o felie de tort :D).
4. Locul preferat din univers. Am mai multe: Clujul, Toronto și-mi place mult L. A. Uf! Dar nici nu mă pot limita la trei. Am o listă mai lungă.

5. Care este ultima publicație pe care ai cumpărat-o (revistă, ziar)? Când?
Nu-mi amintesc. Nu cumpăr ziare sau reviste.

6. Ce site urmărești constant? Netflix, You Tube…

7. Preferi să te uiți la un film sau optezi pentru un serial? (Ultimul film vizionat vs. serial preferat)
Amândouă. Serial, hmmm. Să zicem Orange is the new black, versus Birdman.
8. Mai ții minte care a fost primul tău id de mess? :))) Nu.

9. Trei însușiri ale blogului ideal. (În viziunea voastră)
Să aibă sare și piper. Să fie corect scris. Să îmi pună mintea la lucru.

10. Produsul cosmetic preferat. 😀
Asta e greu, sunt la egalitate.

11. Câine sau pisică? Câine.
Zi/seară frumoasă! 🙂