Tags

, , , , , , , ,

toronto-winter-sunset-charline-xia[1]

Sâmbătă dimineața. Preferata mea. Indiferent de ora la care mă trezesc… totdeauna sunt cel puțin două variante: matinală, ori leneveală.
Geamul dormitorului e aprins de soare. Parcă nu știu eu ce dinți are azi!!!
Văd hornurile caselor fumând neserios, așa, de la prima oră. Mă amuz. Nu știu de ce am senzația că e o imagine de poveste. Ca o felicitare de iarnă. Ar fi printre primele detalii pe care le-aș desena. Un gri-albastru și hornuri fumegânde alb, lăptos.
Zăresc CN Tower-ul.

Toronto_-_ON_-_CN_Tower_bei_Nacht2[1]

Îl văd cât o grisină și mi-e drag să-l văd. Nu știu de ce. Că e un fel de țepușă de betoane și sticlă, dar e în felul lui… cute. Îmi place pe același model cum îmi plac elefanții… Nu pentru istoricul lui impresionant: are 553. 33 m, fiind una din cele mai înalte clădiri din lume (a treia), nu pentru că are o zonă cu podea de sticlă unde e hîîîîîî – nu am avut curajul să mă plimb, (cu frica mea de înălțime – ai senzația că pășești în aer, vezi toate la dimensiuni de furnică jos.)

3744257278_34cb6d7f03_z[1]

Nu!!!Nici pentru restaurantul din vârf, care se rotește și ai niște imagini de vis. Tot orașul e la picioarele tale și, prin rotirea de 360 de grade îl cuprinzi pe tot. L-am văzut și pe timp de zi și pe timp de noapte și nu am putut hotărî care imagine e mai frumoasă.

360restaurant[1]

Toronto e un spectacol în sine. Nu ai cum să nu îl iubești.

CN-Tower-in-Toronto-Canada_CN-Tower-view[1]
E o chimie ciudată între noi și cei (oameni, obiecte) cu care intrăm în contact, chimie tradusă prin: îmi place/nu-mi place. Și se mai petrec și alte lucruri, dar nu vreau să știu:

newEdgeWalk2[1]
CN Tower mă face să zâmbesc de câte ori îl văd. De câte ori trec pe lângă el.
E impresionant, dar prietenos, cu o arhitectură sofisticată.
Nu cred că are legătură nici cu faptul că am fost de j-de ori, cu fiecare musafir care ne-a călcat casa, fiind un obiectiv pe care nimeni nu îl ratează când vine aici. Poate e și asta, poate un pic din toate și cu siguranță mult mai mult. Noaptea îl văd cum își schimbă culorile.
***
Minus opt grade. Soare cu dinți. Nu știu dacă ies azi din casă. O să scot nasul de probă și văd eu cât de tare mușcă. Deocamdată îmi sărut cafeaua cu înghițituri mici. E neagră și amară ca păcatul. O ador.