Tags

, , , , , , , , , , , ,

560f5f6c8651f1d66c2eaa5d80f8733f[1]

Îmi ascut creionul, iau o foaie albă de hârtie și scriu. Curge un februarie felin, ca o mâță plouată. Ascult muzică Soha – Mil Pasos. Am un jerseu mov și moale. Un jerseu pe care l-am cumpărat de vreo doi ani, dar azi îl port pentru prima oară. Abia i-am rupt eticheta. Nu știu de ce l-am cumpărat, nu aveam nevoie de el, dar cumva nu l-am putut abandona în magazin. Mă striga moale și mov. L-am adus acasă și investit cu încrederea mea. Un jerseu pentru zile cu ploaie. Dar cumva, la fiecare ploaie am luat altceva. Era nou și nu-mi venea să… Însă azi plouă altfel, e o zi de mov și de moale și de cuibărit și de scris. E o zi deosebită, o zi întreagă, o zi cu aripi și dinți și urme de foc… o zi de zbor. Jerseul meu mov mă îmbrățișează, ca un iubit de mohair, iar cafeaua mă sărută aromat, ocrotitor. E o zi de mov, de moale, de mohair și de ploaie. O zi complicată de viață, o zi firească cu probleme și rezolvări.

Vorbe și gânduri ajung la mine în fiecare minut. O cerere de prietenie, un mesaj de la un necunoscut-cunoscut virtual „Bună, ce faci?” Mă întreb dacă o parafrazează pe Delia. Ce poți răspunde cuiva pe care nu îl cunoști: „Bine. Și eu și jerseul meu mov”.
O prietenă îmi scrie. E nefericită. Suferă. O sun să o aud. Vorbim un pic și o fac să râdă. Îmi face bine și mie râsul ei. „Ești nebună!” Îmi zice. „Știu”, îi răspund.
Citesc un pic pe blog. Remarc din nou că unele postări sunt extrem de bune, altele super plate. Mustește însă personalitatea autorului de cele mai multe ori. Cunoști oamenii prin prisma literelor pe care le pun pe tavă. Aș putea fi o foarte bună cititoare în litere. Din păcate anumite personalități ucid scriitura.
Iar altele atrag degeaba. Litera lor e știrbă.
Dar recunosc, sunt unele care-mi dau dependență. Rezonez cu ele-le și ei-i care trăiesc în laptopul meu. Și ei cu mine. Știu.

Jerseul mov e moale și cald. Îmi dă o stare de bine. Îmi place mirosul lui. Văd stropii de ploaie agresând geamul. Jerseul mov le scoate limba și mă îmbrățișează și mai strâns. Îmi place că mă place. E un jerseu-declarație de dragoste. O să-l îmbrac mai des.