Question-thinking-mark-funny-face[1]

Greșești (distanțându-te) unui om care a greșit la rândul lui față de tine, fără ca el să știe.
Deci tu îl „pedepsești” pentru ceva, probabil făcut involuntar, fără rea intenție. Așa crezi. Așa pare. Fără să vrea, fără să bănuiască, te-a rănit, de-a bubuit pământul.
Nu poți să-i spui, pentru că tu nu te comunici decât celor foarte apropiați.
Și omul acesta minunat, pe care-l simți aproape copie la indigo, nu-ți este prieten. Pentru că e mult prea nou în viața ta.
Practic îl cunoști puțin, mai mult îl bănuiești.
Aveți în comun absurd de multe… Incredibil. Mai multe decât el bănuiește.
Dar ți-a greșit.
Ai decis că vei păstra distanța. Deocamdată. Ca să fii tu bine. Nu poți altfel.
Încearcă să se apropie. Contezi pentru el. Simte că a greșit undeva, deși bâjbâie rău. Are niște supoziții, ipoteze. Însă departe de realitate.
E intuitiv, ca tine, dar nu știe ce anume te-a alungat din preajma lui.
Tu te zbați să nu te gândești, pentru că nu știi cum să procedezi. Pentru că ai îndrăgit omul. Te frământă pentru că nu vrei să faci nimănui rău și involuntar, depărtându-te…
Cum e corect?
1. Ai o discuție cu el? Te expui și riști să fii și mai rănit, pentru că în definitiv cunoști foarte puțin omul? Și s-ar putea să adâncească răul făcut ție, să te surprindă urât. (E posibil ca doar tu să fii sensibilă la subiect. Iar respectivul să nu fi pus la suflet „răcirea” ta. Deci discuția să fie o inutilitate.)
2. Lași timpul să treacă și rămâi cu gustul amar că ai pierdut un om care, posibil, ți-ar fi putut fi prieten de suflet?
Ce ați alege? Prima, a doua, sau aveți o altă variantă?