imagesAzi. Mic dejun: un bol cu fructe. Banană, fructe de pădure, mango, piersică și grepfrut roz. Și cafea.

Vorbesc cu cineva în România: mănâncă mici. La Dedulești. Cică sunt bestiali. Îmi trimite o poză și văd nu doar micii, al căror miros jur că-l simt, dar și câteva felii de pâine de casă. Adică PÂINE DE CASĂ. Înghit în sec o dată. Și încă o dată. Salivez. Și mă apucă, frate, o foame. Și o poftă și un dor…

Păcat personal: ador aluaturile. Pâine de casă, cozonac, plăcinte.
Pâine de casă ca în România n-am mâncat niciunde pe planeta asta. Și când spun pâine de casă mă refer la cea făcută de mama. Ori la cea pe care o făcea bunica, sau mătușa Valerie. Cele trei variante sunt pe podium, toate de locul întâi, fiecare cu alt gust.
Să ne înțelegem, dacă sunt două platouri pe masă, unul cu prăjituri delicioase, altul cu pâine de casă, eu nu bag în seamă prăjiturile.

Văd poza, aud și vocea aia care-mi spune propoziții satisfăcute de pâine de casă și îmbină cuvinte cu gust de mici, înmuiați în muștar. Mă pleznește o foame…
Mă duc la sală încercând să lupt cu imaginea nerușinat-devastatoare din mintea mea. Jur că nimic nu e mai frumos și mai sexy decât o farfurie cu mici de Dedulești, cu muștar și pâine de casă. Unde-or fi Deduleștii ăia, frate?

Pun muzică tare și beau apă. Iar beau apă. Apă.
Ajung în parcare, iar când cobor mă trăsnește un miros de friptură de la restaurantul din vecini. Mai beau o gură de apă și urc pe treadmill.
Fiecare aparat are fixat deasupra un monitor, unde poți urmări programe tv. În mod normal se pot schimba programele. Nu și acum. Oricât butonez, ecranul îmi arată încăpățânat un show culinar, unde se fac niște chestii care arată fabulos, un fel de mingi cu nucă de cocos și ciocolată albă. Salivez.
Nu mi-e foame. N-are cum să-mi fie. Nu știu de ce stomacul nu pricepe informația. Beau apă.

Când ies de la sală, aceeași mireasmă divină de friptură mi se introduce parșiv prin fiecare por, până în stomacul care deja plânge de foame, deși nu-mi e foame. Iar pe stradă, până acasă îmi surâd indecente, înșiruite simetric și colorat, reclame cu hamburgeri, pizza, clătite, specialități din pui, sushi… etc.

The end: hot date with my fridge. 😀

20161220_065837