Tags

, , , , ,

33_resize

M-a apucat azi o hărnicie de-aia harnică și, având la discreție caise, am dat iama în ele. Din păcate nu pot să pun aici gustul, că e cel mai important din toată afacerea asta, însă pun rețeta de la prăjitură și recunosc, cu mâna pe inimă, că fac asta ca să fiu sigură că mi-o amintesc.
Nu știu alții cum sunt, dar eu am extrem de multe rețete de pe la toate neamurile (și ale mele și ale altora, de toate culorile și țările aferente) însă când mi-e musai să încerc ceva, caut pe net.

Azi, nu doar că m-am prăjiturit, dar m-am și dulcețit, după rețeta lui Daniel. E o minune dulceața asta. Și e dovada clară ca niciodată să nu zici niciodată. Că eu așa am zis. Că la multitudinea de gemuri și dulcețuri existente aici, e o tâmpenie să te apuci să freci în cratiță cu lingura de lemn. Ei, bine, nu e! Nu-l cunoscusem pe Daniel la vremea aceea.
În România nu e la fel. Toate dulcețurile sunt grețos de dulci. Am căutat și răscăutat, dar, în afară de magiunul de prune acrișor, nu am găsit nimic pe gustul meu. Cel puțin nu în magazinele mari. Poate că or fi unele specializate, ori poate că de-aia-i zice dulceață, că e suprem de dulce. Mie, însă, îmi place să simt gustul fructului. Să nu fie sufocat de zahăr. Aici găsisem dulceața de zmeură și de caise de la Blue Menu.

Dar ce atâta poveste? Pun rețeta, care merge cu siguranță și cu alte fructe. Și firește poze cu elemente esențiale. 🙂

10 g zahăr vanilat
200 g făină
10 g praf de copt
1/2 linguriță sare
4 ouă (mari)
200 g zahăr – (eu am pus 150 că e mai dulce zahărul aici)
4 linguri ulei
4 linguri lapte

Și:
Se amestecă elementele uscate (sare, făină, praf de copt)
Se separă ouăle. Se bate albușul.
Se dă la mixer gălbenușul cu zahărul, uleiul, laptele și vanilia – eu am o sticlă uriașă adusă din Dominicană 🙂
Se îmbină totul cu grijă, știți voi cu paleta în mișcări de balet.
Se pun caisele tăiate (rețeta zice 500 de grame, dar eu am pus mai multe)
Și se dă la cuptorul preîncălzit la 325 F (faceți voi conversia dacă vreți)
Simplu și mult prea delicios.
Eu nu pun zahăr pudră pe prăjituri, dar așa se recomandă la asta și am sacrificat una de dragul vostru și al ședinței foto.

41_resize22_resize30_resize43_resize21_resize19_resize