Nu știu de ce asociez cascadei Niagara noțiunea de curcubeu. Sigur că m-o fi tulburat și înainte, de multe ori, coada lui mirobolant colorată, dar azi, adultul din mine asociază cele două imagini.
Poate la Niagara a fost primul curcubeu dublu care mi-a întins mâinile ori poate imaginea aceea m-a copleșit mai tare și am simțit pe pielea și inima mea, nuanțele de cer înviind din apă, stingând focul vreunei etape și uscându-mi ud lacrimile. Nu știu.

20101027091540_niagara-falls-double-rainbow

Cumva în curcubeu nu văd doar mesajul iertării, ci focul și apa, pământul și lemnul și piatra și aripi de suflete care se scaldă de păcatul de-a nu se fi bucurat de viață. Poate că Niagara m-a botezat și spovedit și binecuvântat cu aburi divini pe care, nu știu de ce, de fiecare dată îi simt sărbătoare. Acolo, în punctul acela de pământ, lângă o potcoavă de apă, unde sunt ori explodați magnolii, ori alte flori se îmbulzesc spre cer, ori e o toamnă princiară sau chiar și iarna construind coloane de cristal, acolo toate păcatele mi se dizolvă și se evaporă de sus în jos, ori de jos în sus. Niciodată n-am dat prea multă atenție unde se duc păcatele când se duc. Știu că eu rămân ca o coadă împletită în multe nuanțe de zâmbet și aripile-mi sunt brusc curate.

Am văzut și alte curcubeie, la alte cascade. În Brazilia m-a apucat plânsul înconjurată de cascade, aranjate ca și cum toți îngerii ar cânta la harfe în același timp pe aburi-diamant. Am plâns în mijloc de lume turtită de uimire, dar nimeni n-a văzut că produc și eu puțină apă, pentru că Iguacu Falls te transformă într-un ochi curcubeu. Ești curcubeul tău. Dar tot Niagara…

La Montmorency Falls în Quebec am fost ultima oară. Altă minune și alt curcubeu și alt soare ghiduș ce se joacă ping pong cu bule de aer minuscule pe care le pictează color 3D.
Dar tot Niagara…
Acolo locuiește curcubeul meu personal. Care mă așteaptă în fiecare anotimp, în fiecare zi, în fiecare secundă.
Merg de multe ori și-mi răstorn neliniștile și-apoi rămân ca o coadă împletită în multe nuanțe de zâmbet și aripile-mi sunt brusc curate.

Double-Rainbow-Niagara-Falls

Curcubeul meu zâmbind iernii.