Tags

, , , , , , , , , ,

Totul a început cu o idee. Iar acum, când toată bucuria oamenilor s-a întors avalanșă către noi, îmi vine să strâng la piept toate pozele făcute de ei și să le așez ca pe niște bibelouri în jurul meu. A fost idee, apoi o carte, apoi două și azi sunt nouă. 🙂 Deocamdată.

Dar povestea a început și mai demult. Nu am să vă dau decât detaliile lumină ale întâmplării când unul dintre noi a zis să punem bazele unei edituri. Eu am pufnit în râs. Mi se părea MARE tare ideea. Mai mare decât noi. Și încă mi se pare.

Deci cum vă spuneam m-a pufnit râsul. Apoi am zis un: De ce nu? Și așa ne-am rostogolit în idei. Am realizat că fiecare dintre noi are ceva experiență în domeniu. Că lucrurile nu trebuie să fie ca la carte. Că putem foarte bine să reinventăm roata, dar să o amprentăm cu palmele noastre.

Cea mai grea hotărârea mi-a fost să dau „Ana” editurii nou înființate. Ok, ok, mergem am zis, pornim la drum, dar cu pași mici. „Ana” îmi fusese deja acceptată de două edituri mari.
Am realizat, însă, că nu pot merge cu jumătăți de măsură și m-am aruncat în apă: cum o vrea Dumnezeu mi-am spus. Cu frica însămânțată de unii că în veci nu voi ajunge cu ea nici în librării și nici la cititori.

Însă, când rotițele minții unor oameni se mișcă și când pun pasiune și hotărâre, se pare că Dumnezeu pune umărul și cuvântul se toarce și devine cheie pentru uși care se deschid în mod miraculos.
Astfel că Ana mea nu doar că a ajuns la cititori și la cinci tiraje (până acum) dar a ajuns bine-mersi și în librării în punctele importante din țară. Și asta într-o perioadă în care pandemia încerca să zgârie și piața de carte.

Să nu credeți că nu există și un aspect financiar. Sigur că există. Nu vom fi ipocriți să zicem că suntem Zâna Măseluță și pocnim din degete, iar contul crește pentru că noi slujim altarul literei.
Nici vorbă. Percepem niște taxe de bun simț, care acoperă în general tiparul și poșta/curieratul între noi și librării ori bloguri care își doresc să ne facă publicitate și care ne roagă să le dăruim cărțile.

Dar, cum facem doi lei, cum punem de un concurs ori o surpriză pentru autori. De exemplu, de sărbători vom avea cadouri personalizate SIONO.
(Șșșșș! Nu am zis nimic.) o mulțime de discount-uri și chiar de cărți date pe gratis.

Pentru anul viitor gândim cel puțin două proiecte mari:
O carte de proză în totalitate sponsorizată de noi.
O antologie.

În fine… m-am pus pe povești și confesiuni care probabil că nici nu vă interesează. Însă mi-e atât de drag ce facem și cu ce oameni intrăm în colaborare…

De fapt ce voiam să vă spun: da, știu că nu vă plac reclamele. Știu că sunteți și suntem bombardați zilnic, dar cum să vă spun altfel că SIONO a început o campanie de dat viață librăriilor? Că pentru fiecare carte SIONO cumpărată la librăriile din bannerul de mai sus, primiți una gratuită.
Cum să nu mă laud cu Sasha Segal, cu munca ei extraordinar de frumoasă. O să vedeți ce ne-a mai făcut. Dar despre asta încă nu zic nimic. 🙂

La Siono punem foarte multă pasiune și mult suflet în tot ce facem. Să nu credeți că mă plâng de muncă, pentru că asta se întâmplă în cadrul fiecărei edituri, iar eu am acumulat experiență cu editura RAO, cu Paralela 45. Cred că face parte din fișa postului.
Noi încercăm să fim o editură altfel.
Și fiecare pas pe care-l facem e mai bun decât anteriorul.

Cumpărați de sărbători cărți! Cumpărați cărți de la SIONO, să creștem mari, să primească energie și avânt librăriile! Dar mai ales pentru a crește voi și cei dragi ai voștri. Spiritual.