
Nu e miercuri, e joi.
Dar noblesse oblige. 25 februarie marchează primul an SIONO.
Nu sărbătorim cu șampanie și cu tort, ci cu o nouă ediție a Anei mele.
Acum problema e tocmai asta: că e a mea. Dacă ar fi scrisă de altcineva m-aș lansa în tirade de cuvinte.
Însă pot să vă spun că a fost prima carte SIONO, că au apărut mai multe tiraje și a ajuns în toată lumea asta mare. Și că am primit cronici și recenzii foarte frumoase, venite de la cititori avizați. Fragmente se regăsesc la finalul acestei noi ediții. Numele celor care apar sunt într-o ordine absolut aleatorie, fixată de redactarea materialului și aranjarea lui în pagină după mărime: Aura B. Lupu, Vera Oren, Vianu Mureșan, Hadrian Arion, Nicoleta Dabija, Ami Ancelin, Potecuța, Nicoleta Pătrăucean, Simona Poclid, Nicoleta Beraru, Oliviana Georgescu, Suzănica Tănase, Vavaly, Camelia Sima, Nora Cosmin, Mona Șimon, Cristina Apostol, Ionel Anghel, Diana Elena Gole, Oana Stroe, Issabela Cotelin, Dana Alistar, Florina Turugă și Elena Secară Bratu.
Prefața este semnată de cunoscutul critic, Iulian Boldea.
Cartea este regal îmbrăcată. Și aici nu am nicio opreliște la cuvânt, pentru că nu am niciun merit.
Sasha Segal a realizat o compoziție absolut fascinantă, folosind pictura Iuliei Schiopu. Fiecare detaliu este lucrat cu migala unui bijutier. De la bucla fontului care se strecoară pe sub mărgelele Anei și până la nuanțe, liniuțe, combinații de culori, migrând spre grafica din interiorul cărții. Sasha a reconstituit harta iozefină – desenată manual pe planșe, în secolul al XVIII-lea – și a introdus între filele cărții elemente foarte valoroase, cum este farfuria bunicii, adusă de mine în Canada, sau vechea icoană împărătească a Maicii Domnului cu Pruncul, din biserica de lemn din Sava.
Pe copertă se află pictura Iuliei Șchiopu, iar elementele care o compun definesc metaforic atât de bine scrierea mea, de parcă talentata pictoriță ar fi realizat tabloul în cunoștință de cauză, după citirea cărții. Este o potrivire minunată între culoare și cuvânt. Tabloul, ca și cartea, cuprinde elemente moderne, care alternează cu cele tradiționale, iar figura păpușii surprinde aceeași inocență, aceeași privire curată către lume, ca Ana, protagonista cărții.
Având o altă structură cartea are un număr mai mare de pagini, două dintre ele fiind color.
O primă părere de la Cristina, căreia i-am arătat coperta în premieră:
„E frumoasă, e genul de copertă care se dezvăluie pe masură ce o privești și parcă te cheamă să vezi iar și iar, să îi descoperi fiecare detaliu. Dacă e să o compar cu cealaltă, cea a Anei mele, cum îi spun eu, dacă cea veche mă cheamă să o mângâi, cu evlavie aș spune, cea nouă îmi dă senzația de veșnicie, de mers înainte, ridicându-te peste dureri, peste greutăți, dincolo de vremuri și timp. E senzația blidelor de lut care sunt învârtite pe roată iar și iar, până la perfecțiunea pe care o desăvârșește culoarea și focul.”
Felicitări! Tare frumos! ❤️💯
LikeLiked by 1 person
Mulțumesc mult!
LikeLiked by 1 person
Mă bucură mult vestea și îmi doresc ca Ana ta să ajungă Ana cât mai multor cititori, din lumea întreagă. Merită ea și merităm și noi să o avem aproape! Îți mulțumim că ne-ai dăruit-o!
LikeLiked by 2 people
Îți mulțumesc mult, Petru și la fel doresc cărților tale frumoase! În special „Fetiței… ” care abia a pornit la drum .
LikeLiked by 1 person
Vai, ce frumos arată ❤️ Și îți mulțumesc tare mult că ai ales să introduci și un fragment din recenzia mea, mă onorează!
LikeLiked by 1 person
Tare mult îmi place și mie și sunt nerăbdătoare să vină de la tipar. E prima carte mai complexă, cu atât de multe detalii. A fost prima carte SIONO și e premieră această a doua ediție. Am ales cu drag. Te pup
LikeLike
Te cred, e o bijuterie ❤️
LikeLiked by 1 person
E frumoasă tare. Are puţină joacă, are puţină inocenţă, are forţă, are delicateţe, are tradiţie. Are tot ce are şi Ana între paginile ei.
Mulţumesc pentru că ai ales să pui şi cuvintele mele acolo. E o mare bucurie asta!
LikeLiked by 1 person
Da, așa este. Foarte frumos ai definit-o. Sigur că am pus textul tău, pentru că îmi place foarte mult.
LikeLike
Îţi mulţumesc mult de tot!
LikeLiked by 1 person
Arata minunat! Imi place imbinarea artelor! ❤
LikeLiked by 1 person
Așa de mult îmi place realizarea. E ca și cum pictura ar fi fost făcută după citirea cărții. Atât de bine se potrivesc. Îți mulțumesc!
LikeLiked by 1 person
Frumoasa foc aceasta nouă coperta aniversara. La câți mai mulți cititori! 😘❤️
LikeLike
Mulțumesc tare! Doamne ajută!
LikeLike
da, cartea este un regal! ♥️💯
LikeLiked by 1 person
Așa o simt. Și cu numele voastre adunate acolo. Simt că am o comoară mică. 🙂
LikeLike
Ana ta, nascuta din simboluri asternute pe hârtie,
Pe file albe imprimate în decor de epoca ardelenesc.
E pentru multe Suflete prilej de satisfactie si bucurie,
La fel ca Anei mele vii, sa fie cât mai îndragita îi doresc.
LikeLiked by 1 person
Mulțumesc, Iosif!
LikeLike
Pingback: Ana – ediție aniversară și cum e când cititorul își găseșete numele și gândurile la finalul romanului preferat – Florina Turugă
Nici măcar nu pot descrie în cuvinte ce am simțit să văd că mă număr printre cei ale căror rânduri ai ales să le așezi la final de carte. La mulți ani, dragi iubitori de carte și de frumos, să creșteți mari și “voinicoși” ! 🙂
LikeLiked by 1 person
Cum să nu, draga mea!
Te pup și mulțumesc și mulțumim pentru urări!
LikeLike