3104712-cartoon-car-with-a-man-driver-and-passenger-a-woman[1]

Ca tot omul așezat la casa lui mai dau de greu. Și atunci apelez la nașu’ Gicu, om trecut prin viață și mare gospodar:
-Nașule, am o mare problemă, tare-s necăjit, oare mă poți ajuta?
-Spune finule, sunt numai urechi, care-i necazul?
-Știi cum se zice că e bine să ai o femeie hot si o mașina cool. Ei bine, mulți pot spune despre mine că sunt norocos, tu știi că le am pe amândouă. Până aici totul-i bine și frumos…
Ieri mergeam cu nevastă-mea la plimbare cu mașina, să ne mai destindem și noi. La un moment dat o apucă pe femeia mea toate căldurile și zice:
Fane, fă ceva că nu mai pot!” Eu, încerc să o răcoresc și… sufletu’. Nu merge si gata! Îmi zic „cred că m-a lăsat gazul în instalație”. În fine, am ajuns acasă. Nevastă mea, care de obicei e foarte înțelegătoare, tu știi, roșie ca focul de data asta, îmi zice:
“Fane, ești bărbat, faci ce știi! Nu mă interesează cum, cât, sau unde, dar trebuie să rezolvi problema urgent!”
Așa că am venit să te întreb.
Deci, ce zici? Știi vreo șmecherie să mă ajuți, sau trebuie s-o duc la service?
-Finule, tu știi ca niciodată nu te-am lăsat la greu. Prietenul la nevoie se cunoaște, nuuu? D-apăi nașu’? Da’ nu prea pricep. Care-i baiul? Ce călduri? Ce gaz? Ce instalație? Ce să duci la service?
-Ce nu-i clar? Nevasta mea, arată ea trăsnet, dar cum să-ți spun? E la vârsta aia când o iau valurile. De căldură. Bufeuri, sau cum le zice… Afară e zăpușeală și fix acum răcire aer condiționat la mașină… ioc. S-a potrivit sa se strice.
-Aaa!!! Păi de ce nu zici așa? Am soluția pentru tine și va fi și la un preț bun. Anul trecut eram cu nașă-ta în mașină. Veneam de la mătușă-ta din deal. Tu știi ce nas are nașă-ta? Parcă-i câine polițist. Imediat a început să strige:
„A!!! Miros aer condiționat!!!”incarcare-freon-300x200
„Cum miroși aer condiționat?
am întrebat-o. Avea ea dreptate, că-n mașină era saună și miros neplăcut. Da’, ce? Trebuia musai să-i dau și mai mult nas, să fiu de acord cu ce zice? Ea, deșteapta pământului (că trebuia să fie președinte) cu gura mare:
„Buba e instalația de aclimatizare, că iar avem de băgat bani în mașină, că trebuie făcut un Serviciu complet de AC, adică schimbare freon, curățare și încărcare aer condiționat auto”.
Măi! Și nu mai termina să mă bată la cap că sunt uituc, că instalația de aclimatizare trebuie curățată periodic (12-24 luni), nu când mi-aduc eu aminte, că se pot dezvolta bacterii și mucegai în instalația de aer condiționat, de aici mirosul neplăcut care ei îi dă dureri de cap.
O știi că-și bagă nasu-n toate și le știe pe toate. N-am zis nimic, că mai rău o stârneam. Am căutat și uite ce-am găsit pe internet: http://www.freon-auto.com. I-am contactat și au venit acasă imediat. Nu tu pierdere de timp, sau ars benzină ca să merg la service.
– Da’ cine-s ăștia? Și ce fac?freon-auto-3-300x214
– Este o firmă care se ocupă de încărcare freon și igienizare aer condiţionat auto! Oferă servicii de simplă umplere a instalației de răcire cu freon R134a (atunci am aflat ca freonul auto diferă de cel folosit de frigiderele și congelatoarele care sunt în casă). Eu am ales serviciul complet, ca să văd și pe unde se poate pierde gazul în instalație. Așa am scăpat de mirosurile neplăcute din mașină și de gura lu’ nașă-ta.
Se rezolvă, finule! Toate se rezolvă. Pune mâna pe telefon și sună-i! Încearcă-i și tu. Probabil că o simplă reumplere a instalației de gaz, te scoate din belea.

O săptămână mai târziu:
– Salut nașule! Ți-am ascultat sfatul. Buni băieții! Ai avut dreptate. Acolo a fost problema. Mi-au băgat gaz în instalație.
Acum mașina mi-e cool, nevasta fericită și eu mai liniștit.

Articol scris pentru SuperBlog Spring 2016.

FreonAuto-300x141