Mâncarea în resorturi e multă și variată. Ca și băutura. Prea multă și prea variată. Am și văzut vreo doi-trei Ivani căzuți la datorie. 🙂
Ceva specific dominican nu știu să existe, decât poate gustul bine condimentat al multor mâncăruri.
În general tradițiile culinare ale popoarelor se bazează pe ce au la îndemână. Și cam toți își arogă anumite rețete, cum facem noi cu sarmalele, care nici vorbă să ne aparțină.
Fructe de mare, creveți, calamari, scoici, homari, stau la restaurant alături de pui, curcan, vită sau porc, preparate după rețetele specifice locului. Nu am văzut miel, dar nu bag mâna în foc că nu există. Însă cum mie îmi plac peștele și fructele de mare, am o dietă… marină. 😀
Însă dorința lui Petru de a mă desfășura culinar a fost o bună provocare, așa că am făcut câteva poze la întâmplare. Nu cât ar fi meritat meniurile à la carte de la restaurante (în special cel brazilian), ori serile cu specific.
Des consumate sunt bananele-platains, care se pregătesc cam la fel cum pregătim noi cartofii: prăjite, piure, ori fierte și zăpăcite cu tot felul de sosuri.
Mămăliga, e la loc de cinste și aici, însă vine îmbrăcată în pănușa aferentă. La fel am văzut că se servește și în Mexic.
Fasolea este foarte îndrăgită de dominicani. La fel și orezul pe care-l găsești în cele mai ciudate combinații, chiar și cu fasole.
Uneori am senzația că, într-o inspirație nebună, dominicanul deschide frigiderul și aruncă tot ce găsește în ceaun. Și… Voilà!, ori cum or spune ei.
La bufet găsești cam orice, până și pizza ori paste, hot dog și cartofi prăjiți. Ce mi s-a părut amuzant e faptul că au și ei vestita noastră salată de boeuf, pe care ei o numesc Ensalada Rusa.
Dacă totuși nu ai chef de nimic, poți ruga pe unul din bucătari să pregătească în fața ta piept de pui, porc sau pește la grătar. Dimineața poți alege omletă gata făcută, ori la fel comanzi pe loc una cu ce ai tu poftă să pui în ea.
Sunt mai multe produse care ți se fac pe loc, inclusiv un fel de clătite foarte bune pe care ți le umple la alegere cu nutella, cremă de cremeș, ori diferite dulcețuri. Și, dacă am ajuns la zona deserturilor o să spun că și aceasta este foarte generoasă: fructe proaspete, diferite prăjituri și produse de patiserie, budinci și înghețate.
Sper că nu v-am provocat prea tare foamea. Pe mâine! 🙂
Mulțumesc pentru meniul atât de îmbietor, dragă prietenă! Și eu aș opta pentru o dietă marină, mai ales că în localitatea mea nu găsesc fructe de mare nici măcar de Zilele Orașului. La desert m-ar atrage clătitele cu cremă de cremeș, dar aș încerca și din minunile pe care le-ai expus mai sus. 🙂
LikeLiked by 1 person
Mă bucur că ți-a plăcut meniul. Și văd că suntem pe aceleași gusturi. Și eu am ales clătită cu cremă de cremeș și e delicioasă. 🙂
LikeLiked by 1 person
Nu ne-ai provocat foame deloc, suntem la dieta :)))
LikeLiked by 1 person
Nici nu vreau să te corup atunci. Baftă! Și eu trebuie să încep. De luni. (sper că de asta) 😀
LikeLike
Arata bestial, ce sa zic ! Doar ca n-am curaj la fructele alea de mare, am asa o retinere cand vad atatea chestii gelatinoase, al caror nume nu-l stiu 😀 😀 Dar cu desertul m-ai dat pe spate 😀 Poate scrii si reteta clatitelor alea 😀 😀
LikeLiked by 1 person
Nu am cerut rețeta clătitelor lor. Au și o chestie specială pe care le fac și aluatul are o consistență diferită de clătita pe care o facem noi. Să știi că mi-a plăcut combinația clătită cu cremă de cremeș. 🙂 E bună.
LikeLiked by 1 person
Nu stiu mancarea, dar dulciurile arata intr-un fel…:)))
LikeLiked by 1 person
Da, arată bine. 🙂 Mâncarea e după toate gusturile. Fiind all inclusive sunt foarte multe feluri. Am nimerit și peste chestii care nu mi-au plăcut. De asemenea nu mi-a plăcut nici o supă/ciorbă făcută aici.
LikeLiked by 1 person
Dulciurile sunt gustoase pe măsura aspectului… poate. In Egipt arătau ca desenate torturi si prăjituri, dar nu mi-au plăcut nu erau gustoase.. Si camera noastră era in fiecare zi altfel ornamentata, exact ca la tine,prosoape răsucite in diferite moduri, le puneam un dolar pe pat, in fiecare zi,erau foarte fericiți. Ne satisfăceau toate poftele culinare. O zi cu mult soare!
LikeLiked by 1 person
Nu prea am dat iama în prăjituri. Cred că am mâncat două până acum, așa că nu aș putea să-ți spun. Prefer înghețata când am chef de dulce. Și dimineața mi-am luat clătite la cafea. O dată cu cremă de cremeș și mi s-a părut genială combinația.
Da, așa e modelul și aici și cam peste tot unde am fost în resorturi. Aranjamentul de ziua mea l-au făcut însă seara, a fost special.
O zi frumoasă să ai! 🙂
LikeLiked by 1 person
Un adevarat colt de Paradis pentru gurmanzi. Ma gândesc ca, daca oamenii s-ar multumi cu ce au, daca s-ar iubi unii pe altii, dincolo de aparente si prejudecati,daca ar multumii lui Dumnezeu, zilnic, pentru toate lucrurile primite din mâna Lui, acest belsug de binecuvântari pamântesti, s-ar raspândi si ar cuprinde treptat toata Terra, iar pamântul ar redeveni o noua gradina a Edenului pierdut !
Fiti fericiti si iubiti-va mult !
LikeLiked by 1 person
Eu zic că e un colț de paradis punct. Din punct de vedere culinar cred că toate locurile all inclusive oferă tot ce se poate oferi. Pe de o parte sunt de acord cu tine că e prea multă risipă, pe de alta nu cred că s-ar rezolva problemele umanității cu economia și dărnicia celor care au.
LikeLike
De acord cu tine ! Paradisul nu consta în belsugul culinar ori posibilitatile puterii de cumparare, mai mari sau mai mici de bunuri materiale si/sau servicii, ci în nivelul de evolutie al gândirii, al perceptiei vietii, al modului cum ne raportam /comportam unii cu altii si nu în ultimul rând, alegerea personala a drumului, reperului , sensului si obiectivului dorit în aceasta dimensiune relativa, scurta si imprevizibila…
LikeLike
Mmmm, ce de bunătăţi! Mi s-a făcut foame, deodată. 🙂
LikeLiked by 1 person
Să știi că aici nu am făcut poze cum ar fi meritat. Sunt multe chestii bune-bune. 🙂
LikeLiked by 1 person