Aș fi jurat că vorbele-ți acide vor arde fierul, mătasea și aromele pe care mi le insinuezi în fiecare dimineață. Dar nu… n-ai recunoaște. Nu-i așa?
Abia fac ochi și-mi zâmbești galben (mai du-te la dental cleaning, lady!!!)
Apoi mă mustri cam un sfert de oră, în care, vreau, nu vreau, te ascult. Da! E alegerea mea să te ascult. Așa e. Te afli așezată în lista ce are în cap un singur cuvânt: TREBUIE.
Aș putea să-ți închid ușa în nas. Să nu-ți mai simt acreala adevărurilor pe care le conții dumneata.
Exact! Acidă! Așa te-aș declara când, cu ochii cârpiți de somn, trebuie să te accept lângă mine. Trebuie. Realizez că, în ciuda acrelii tale matinale (zici că ești mahmură continuu) te aprob în multe.
Ești acră, doamnă! Și n-aș putea să zic că îmi displace. Prefer acreala vorbelor curate, adevărate, decât dulceața mironosiță a lingușelii. Deci ai un plus mare.
Paloarea-ți, însă, mă duce cu gândul c-ai avea hepatită cronică, pentru că niciodată nu te îmbujorezi. Nici soarele nu-ți schimbă culoarea pielii. De-al naibii ce ești! Doar de-al naibii ce ești nu accepți ca porii să-ți fie și ei răsfățați.
Galbenă ești. Și te crezi frumoasă. Mda! Ce să spui și tu? Că toate sunteți la fel. Cochete, un fel de chinezoaice mignone, deși voi clar nu veniți din China, da’ zic și eu, așa, forțând nota puțin, încercând o metaforă cam trasă de păr.
Pielea ta are un parfum natural, o aromă fantastică pe care nu poți să n-o iubești. Așa m-ai prostit și pe mine. Știi că-s alergică la mirosuri și m-ai dat pe spate cu parfumul tău. M-ai băgat în buzunar.
Ți-am spus în față, fără prea multe menajamente:
– Ești acră!
Ai recunoscut cu mâna pe inimă că da. Ești acră.
– Dar nu prea mult, am îndulcit eu acreala afirmației. Doar cât trebuie.
Ai zâmbit și mi-ai arătat dinții tăi galbeni. Asta m-a făcut să izbucnesc din nou:
– Ești galbenă!
Iarăși ai clipit a aprobare. Ce să faci și tu? Doar te-ai văzut în oglindă.
– Dar e un galben frumos, îmi place, am îndulcit din nou acreala afirmației.
Ai zâmbit din nou și dinții mi s-au strepezit:
– Și ești acidă.
Aici ai protestat.
– Te înșeli total și ți-am spus asta de atâtea ori. Sunt alcalină.
Atunci, ca să nu ne mai contrazicem, pentru că nu e bine să-ți începi ziua cu o discuție neplăcută, te-am tăiat în două și te-am pus în storcător. Apoi te-am scurs într-un pahar cu apă călduță și-am început o nouă zi cu tine. Lămâie.
Articol apărut întâi aici
Așadar, de aici s-a inspirat Mugurel pentru versurile despre lămâie! 🙂 Eu doar aici te citesc și numai acum am luat cunoștință.
LikeLiked by 2 people
O deschidere de orizonturi nu ți-ar strica, dragă Petru, pentru că dincolo, acolo unde a apărut prima dată acest text, scriu fete frumoase. Frumoase la suflet și în modul în care scriu, căci la chip nu le știu. Vei găsi lucruri interesante pe “literatura ca utopie”. Mie mi-a părut bine că am intrat și am și rămas pe acolo, citindu-le. Asta-i părerea mea. Dar, după cum se stie, gusturile nu se discută, așa că…
LikeLiked by 2 people
Da, acesta e textul cu lămâia inspirației. Am să pun și aici textele de acolo să le vedeți și voi. 🙂
LikeLiked by 1 person
Îți începi dimineața într-un mod foarte sănătos, dragă Em și aș putea spune la fel despre mine, căci o astfel de lectură e numai bună la început de zi. 😊
LikeLiked by 1 person
Deci prin extensie și tu bei apă cu lămâie cu dinții strepeziți deja de textul meu. Să ai o duminică frumoasă!
LikeLiked by 1 person
😁 … așa, deci… 😊
LikeLiked by 1 person
Dulce acrișoara aceasta discutie cu…o lămâie. Un text cu arome atrăgătoare. Așa m-ai “prostit” sa astept finalul ca sa descopăr de ce ființă e vorba.
LikeLiked by 1 person
Mă bucur că am reușit. Asta era ideea, să păcălesc. 🙂
LikeLike
merge foarte bine cu bicarbonat
LikeLiked by 1 person
Da? La ce anume? Nu știu combinația.
LikeLike
Pentru sănătate în general.Lamaia are acid,bicarbonatul reduce acest acid
LikeLiked by 1 person
Pingback: To be or not to be (acidă) — Sweet & Salty – „Ingerii sunt spirite inaripate, prietene cu spiritul tau inaripat.“