
Dar din dar se face rai. Am o floare de iasomie. Virtual am primit-o și virtual o dăruiesc mai departe. Azi, la cafea, parfumul ei, mister și imaginea a două cărți care se coc la SIONO…
Știm cu toții cât de importantă e prima impresie. Recunoaștem sau nu, dar, de multe ori, această primă impresie poate fi pasul spre un nou destin. Sau ratarea unei uși deschise larg către noi.
Ocazia primei impresii o ai doar o dată. Și omul și cartea…
Veți spune că nu haina face pe om. Așa e, dar îl îmbracă.
La o carte se muncește foarte mult. Ani. Luni în cel mai bun caz. Merită să fii atent la fiecare detaliu când lucrezi la miracolul ieșirii ei în lume. Iar pentru mine, pentru noi, acest lucru este extrem de important, de aceea fiecare carte care a ieșit și iese la SIONO are o copertă profesională.
Cele două volume, care se pregătesc pentru primul lor zbor, au în comun un nume: Sasha Segal, despre care m-ați auzit vorbind de multe ori. Profesionalitatea și pasiunea cu care lucrează Sasha transformă fiecare copertă într-o compoziție, într-o ecuație perfectă nu doar cu manuscrisul, dar și cu autorul.
În acest caz e vorba de genuri diferite, însă ea a găsit fiecăreia mănușa potrivită. Ordinea în care le prezint este cea cronologică și alfabetică.

Cartea Nicolinei Halgaș zămislește lumea Transilvaniei anilor 500, în sud-estul Munților Trascău. „Aici, pe teritoriul numit în prezent Piatra Craivii, a existat unul din centrele spirituale ale dacilor – cetatea Apoulon, locuită cândva de triburile dacilor apuli, ultima fortăreață a lui Decebal cucerită de romani.” spune scriitoarea. Protagonista este zeița Bendis, întruchipată într-o fecioară ce locuiește singură în munte și aduce leacuri oamenilor. Și dragoste, și război, și mitologie, și descântece, vrăjitoare rele și zâne bune…

Aura publică cea de-a treia ei carte, un roman de data aceasta, așteptat, cu siguranță, de noi toți. Eu. Și atât este o carte foarte bine scrisă, o carte dură, inspirată de un caz real. Traficul de persoane a lăsat răni adânci în multe familii, în multe suflete, iar Aura exploatează acest subiect, gradând foarte bine acțiunea, conturând cu pricepere personajele, punctând întreaga compoziție cu imagini picturale din natură, contrastând metaforic, de multe ori, cu lumea umanului. Surprinde emoțiile și frica, întrebările, neputința și puterea de a renaște din propria cenușă.
Mi-e greu să nu vă dezvălui mai mult. Vă recomand din toată inima aceste două cărți. Sunt bune, bune.
Drum bun „fetelor” în lume ❤
LikeLiked by 3 people
Mulțumim Issa, să fie! 💖
LikeLiked by 1 person
Doamne ajută! Tu, ca și mine, le cunoști bine pe amândouă. Și vorba aceea, știm ce am crescut. 🙂
LikeLiked by 1 person
Sunt foarte tentante povestile. Prima apartine de unul dintre genurile pe care le gust, unde istoria si legenda se impletesc, iar pe Aura Lupu o apreciez mult din scrierile de pe blog. Arata si foarte frumos! ❤
LikeLiked by 2 people
Mulțumesc frumos, Ana! Da, arată foarte fain, Sandra e genială, pur și simplu.
LikeLiked by 1 person
La cat mai multi cititori! ❤
LikeLiked by 2 people
Mulțumim, Ana! Doamne dă! Merită cu prisosință și vor avea, fără îndoială.
LikeLiked by 2 people
O să vezi cât de frumoase și bine scrise sunt, cum te transpun fără să vrei în lumea lor. Și arată într-adevăr fabulos. Au coperte născute pe măsura lor.
LikeLiked by 2 people
Pingback: Eu. Și atât – Aura B. Lupu
Mulțumesc familiei de suflet pe care am găsit-o la Siono, e tare fain când ai niște oameni atât de talentați și dedicați alături. Vă îmbrățișez cu drag pe toți și Doamne ajută! 🙏💖
LikeLiked by 3 people
Și noi te îmbrățișăm cu bucuria că ne ești. Ai scris o carte bună, să aibă drumul neted către mintea și sufletul cititorilor!
LikeLiked by 1 person
Aromată tare şi specială şi cafeaua de azi!
Felicitări pentru tot!
LikeLiked by 2 people
Mă bucur că îți place! Iluzia unei cafele e minunată. Iar cărțile de azi sunt trufandale. 🙂
LikeLiked by 3 people