„Promisiuni pe o frunză de arțar” e un bebeluș. Nici o lună de viață. S-a născut cu emoții, că a venit din tipar (6 decembrie) direct la Gaudeamus, târgul de carte din București. Și-a pornit voinicește la drum. România, Belgia, Germania, Italia, Canada.

Sasha Segal„Știi tu ce am făcut eu azi? Am citit cartea dintr-o răsuflare. Jeez! N-am putut să o lasa din mână până nu am terminat-o. Cred că nu poate fi citită în porții mici. E foarte bună. E altfel decât „Ana”, adică cu totul altă atmosferă, vibe, dar e excelent scrisă.

Mirela Nita Sandu Ieri seară am ajuns la hotel și am continuat Promisiunile tale. Eram la pagina 40. Am terminat cartea la ora două dimineața. 🙂 Am suferit alături de Anca, bătută de soartă; Singurătatea și suferințele acestui personaj m-au impresionat până la lacrimi. Em, draga de tine, nu știu cum faci, dar faci bine – cărțile tale atrag ca un magnet cititorul în spirală până la final. Eu aș putea spune că mi-am petrecut Crăciunul cu Em…

Veronica VerweyAșa cum vă spuneam acum câteva zile, am primit o carte. Cartile in limba romana sunt o bucurie însă o carte scrisa de Em este un dar nepretuit.

Am cunoscut-o pe Em prin textele scrise pe Facebook si-am indragit-o de parca o stiam de o viata. Am asistat la nasterea Pasilor si-am zis “ Wow, Em si-a vazut visul cu ochii! A scris o carte!” Regaseam in ea tonul textelor de pe Facebook. Imi era familiar stilul. Dar Em ne-a lasat pe toti cu gura cascata cand a scos Ana. Si-am zis din nou “E buna! E foarte buna! Em scrie din ce in ce mai bine!”

Am primit cea mai noua carte a lui Em si am inspirat cu nesat mirosul de carte proaspat scoasa de sub tipar, am mangaiat si am admirat cea mai frumoasa coperta vazuta de mine vreodata. Am iubit cartea asta inainte de a citi povestea cuprinsa in paginile ei. A doua zi din an am citit dintr-o rasuflare “Promisiuni pe o frunza de artar” si-acum imi e ciuda pe mine ca m-am grabit sa o termin pentru ca maine voi suferi de dorul personajelor si de lumea lor dar zic din nou “Em, m-ai lasat fara vorbe si asa ceva nu prea mi se intampla mie. Nu sunt critic literar, nu ma pricep la recenzii literare dar povestea asta m-a tinut in suspans de la inceput pana la sfarsit si n-am sa te mint dar mi s-au umezit ochii de vreo doua trei ori iar toate astea datorita talentului tau de a spune o poveste asa ca nimeni alta! Acu ce ma fac? Astept cu nerabdare urmatorea ta carte. Nu ma lasa!”

Jana Voiculescu„Em, am terminat de citit ”Promisiuni”. Am citit-o doar in linistea noptii cand nimeni si nimic nu imi putea tulbura lectura. Am citit cu nesat, pe nerasuflate. Am terminat-o in lacrimi. Multe. Cu cat inaintam in poveste, lacrimile se prelingeau tot mai des pe obraji. Am citit avand cutia cu servetele langa mine. Ce poveste! Ce personaje ai creat, Em!

Crina Pop„Promisiuni pe o frunză de arțar” am devorat-o într-o după-amiază pe care am lungit-o până la două din noapte. (…)Em, mi-am lipit de suflet toate personajele tale, după ce mi le-am trecut prin vene și prin minte. Anca, Ingrid, Thea, Matei, dar și Maria și Ionel încă mișună în povestea pe care nu mi-o pot scoate încă din cap. Nu doar povestea nu mi-o pot scoate din gânduri, dar și stilul tău… ”

Irina MagierkaVacanțele mele au mereu iz de citit. Părinții mei știu deja asta și, mereu, la sosirea în țară mă așteaptă un colet cu cărți. Nedesfăcut. Surpriza e surpriză. Îmi doream să citesc în cele două săptămâni ” Theodoros”. O carte bine vândută la cel mai recent târg de carte din București. Cartea o am. Nu am început să o citesc. Motivul? Îl vedeți mai jos, în fotografie. O carte de suflet, o poveste care curge simplu și firesc, și care doare, și care îți amintește de tot ce, poate, e și al tău.

“Promisiuni pe o frunză de arțar” te ține, te prinde în mreje, te face să o citești ca și cum ai alerga la Maraton, în același ritm, un ritm pe care ți-l impui tu, ca să nu obosești, ca să te simți confortabil, pentru că tu trebuie să ajungi la final…

E frumoasă, și simplă, și românească. Și mi-am amintit de Cella Serghei cu scrisul acela cumva arhaic, cu eleganța scrisului vechi și de bun simț.

Cartea asta nu te revoltă, nu te deranjează, doar te ține legat de ea. E frumoasă, și simplă, și adevărată. Orice poveste își are adevărul ei frumos. Așa cum îl vezi tu. Ca doar tu o citești. Mulțumesc Em Sava. Mi-ai făcut vacanța frumoasă.

Maria Bertoldo Stocheci(…) am trăit duioșia și tristeța, speranța și bucuria. Și am fost mereu alături de Thea, copila bălaie cu codițe strâmbe, văzând lumea prin ochii ei, când albaștri, când cenușii. O lume deloc roz, deloc dreaptă, dar in care lucrurile par să se alinieze “la fel ca salba stelelor din cer”. Frumoasă și interesantă ca o bijuterie filigranata, cartea sclipitoarei Em Sava, “Promisiuni pe o frunză de arțar”.

Cristina PopCitesc Promisiuni și regăsesc o Românie vie, cu realitatea ei. Un roman documentar. Mulțumesc, Cristina! Aștept cu drag părerea finală.

Vă mulțumesc din toată inima din Germania. Carte călătoare și eu călătoare. 🙂

Vreau să o duc tot anul așa cum am început 2023 și cum am sfârșit 2022.