Hai la cafea, prietene drag!
să povestim oleacă,
Treburile mi-ajung până-n tavan.
Dar Universul să facă bine să șadă.
Poate sta la o tacla cu Timpul.
Un pic.
Un răgaz, un minut, să îmi dea.
De-o cafea.

Și a sunat poștașul. Iar intenția mea de a povesti despre orice altceva decât carte s-a dus, dusu-s-a. Mare bucurie mare, mi-a ajuns cartea lui Petru și comoara SIONO crește și dușmanul nu sporește.
În Canada am doar cărțile care au apărut după plecarea mea. Și firește ale mele.
Și am deschis plicul cu bule, pe care scria fragil, trimis de redacție și m-am emoționat când am văzut-o.
E atât de frumoasă! O carte. Dar ce carte!

Înainte de SIONO nu eram atentă la detalii. Cartea era carte. Eh, mi-au crescut pretențiile, pentru că am înțeles acum: cartea poate fi bijuterie.
Mă bucur cum nu vă puteți imagina pentru al nostru Petru, că al nostru este prin scris și prin blog. Și vă invit să-i cumpărați cărțile, pentru că citindu-l, te bucuri, te simți bine, te îmbogățești, crești.
Fetița care visa pentru alții este un roman care te ține în suspans, un roman al cărui film îl urmărești cu sufletul la gură.

Plăcerea să îl ating nu pot să v-o descriu în cuvinte. Este frumos și elegant. Cei care îl aveți deja, puteți să confirmați că arată ca o ediție de lux. Hârtia fină cu tentă crem, care asigură ochiului confort la citit, coperta neagră lucioasă, foarte elegant concepută, conținând pictura doamnei profesoare Rodica Scutaru Milaș (care semnează și prefața) și conceptul realizat, în colaborare, de Sasha Segal și colegul nostru Răzvan. Grafica de interior semnată de Răzvan… Ce să vă spun? O carte este o construcție pe care poți să o faci lipind doi pereți și un acoperiș sau construind cu migală fiecare detaliu.
Îl felicit pe Petru din toată inima pentru toată opera lui, dar cel mai mult pentru cartea asta frumoasă care a ajuns peste ocean la mine, aducându-mi atâta bucurie. Și mândrie că face parte din patrimoniul SIONO.
Pentru că o carte e mare responsabilitate. Semnătura pe care o așezi pe copertă… Ea rămâne, dăinuie în biblioteci.

Trebuie să mărturisesc că prietenia mea cu Petru durează de mulți ani și el mi-a trimis în Canada și primele lui cărți, spre marea mea bucurie și prețuire.

Cartea lui Petru se află online la Libris, Cărturești, Siono și Emag (pe Emag nu sunt sigură dacă a apărut azi, dar, dacă cumva nu este, va fi) și la librăriile Eminescu – București, Gaudeamus – Cluj, Junimea și Casa Cărților – Iași, Șt. O. Iosif – Brașov, Prăvălia cu cărți – Constanța, Elstar – Câmpina și… Franța – Paris – Galerie Moldave.

Dragilor, citiți-l pe Petru! Este o bucurie de om curajos și gospodar. Talentat firește, că fără floare nu se poate face primăvără. Sunt sigură că viața lui a afost un munte de urcat, pe care el l-a urcat. Și îmi doresc și îi doresc să scrie un roman autobiografic.

Azi la cafea ne-a fost Petru cu Fetița… lui. Am și uitat de cafea la cafea.
Dar intenția contează. Nu-i așa?