Noi provocări, noi întrebări. Am lepșuit aici și aici. Mulțumirile pentru noua provocare se îndreaptă spre IrinaPiratul Cinefil și Mihai.

Întrebările Irinei
Dacă maine ai avea o super-putere, care ar fi aceea și de ce?
Ar fi puterea de a vindeca. Măcar o boală. Una foarte urâtă. Aș șterge-o de pe listele durerii.
Care este cel mai frumos loc în care ai fost vreodată? Am fost în multe locuri frumoase, iubesc să călătoresc. Și aproape de fiecare dată spun că aici e cel mai frumos și plănuiesc să revin. Lumea e atât de variată, de exotică, de colorată și de interesantă… Pentru o perioadă a fost Venice Beach, California. De-o parte oceanul, iar în spate o mică Veneție cu canale, bărci și vegetație fantastică.
Ce reprezintă blogul tău pentru tine? Blogul e foaia de hârtie virtuală, dar și scena deschisă spre voi. Emoția de-a fi citită, cunoscută, descoperită de alți ochi, care-ți răsucesc și întorc pe toate fețele literele și virgulele. Și firește, bucuria că se întâmplă, când se întâmplă.
Spui mereu ceea ce gândești?
Celor foarte apropiați, da. Cu riscul de a-i supăra, uneori. Sigur că într-o formă digerabilă. În rest sunt diplomată, conștientă fiind că nu am cum să schimb nici lumea, nici orașul și nici măcar strada pe care locuiesc. Din păcate sunt excepții de la regulă ca aici, când gura o ia pe dinainte. (nu foarte des)
Crezi că ar fi util un buton de „Undo” în viața reală? Cu siguranță mi-ar place să am unul.
Pe ce criterii îți alegi prietenii? După zicala: cine se aseamănă se adună. Îmi plac oamenii de calitate, profunzi, dar pozitivi în același timp. Cei negativiști și superficiali cad testul din prima.
Care este lucrul de care ești cel mai mândru? Grea întrebare. Nu știu dacă există ceva atât de extraordinar făcut de mine, ca să iasă în evidență. Chestii mărunte de om obișnuit.
Care e cel mai frumos vis de noapte pe care l-ai avut? Nu-mi amintesc. Nu prea visez, decât dacă mă frământă ceva. Atunci duc cu mine în vis problema. Și uneori o rezolv. 😀
Când ai făcut ultima dată un gest spontan și care a fost acela? Azi dimineață am povestit cu o veveriță speriată. 🙂 Nu știu. Sunt spontană în general. Nu prea mă găsești unde m-ai lăsat.
Cum ți-ar plăcea să fii peste 10 ani?  Aș fi mulțumită ca în viața personală să nu se schimbe prea multe. Dar mi-ar place să scriu mai mult, mai bine…
Care e cel mai frumos lucru pe care l-a făcut cineva pentru tine sau care te-a impresionat cel mai mult?  Am oameni speciali în viața mea, cu adevărat speciali, așa că mi se întâmplă des să fiu surprinsă plăcut. Să spunem că m-a surprins cadoul pe care l-a cumpărat El de ziua lui: o excursie pentru noi într-un loc de basm. Am aflat de surpriză cât să apuc să-mi fac bagajele.

Întrebările Piratului Cinefil.
Unde îți cauți filmul de vizionare? pe Net
Care e cel mai bun film pe anul 2015? Încă nu l-am văzut, așa că mă refer la  2014: Whiplash.
Super-eroul preferat. Black widow.
Un film necunoscut pe care l-ai descoperit parcă de nicăieri: Eat, Pray, Love.
Care ar fi sfatul de film pentru o recenzie bună: O părere avizată.
Ultimul film văzut la cinema: Inside Out.
Ce personaj ai vrea să întâlnești din lumea filmului: multe. Cred că pe fiecare personaj îndrăgit.
Părerea despre cinematografia autohtonă: cred că e pe drumul bun.
Ce cauți la un film? Substanță.
Care e filmul la care te gândești chiar acum? The lovely bones.

Întrebările lui Mihai:
Care este culoarea ta preferată? Albastru.
Există o culoare care să-ți creeze emoții pozitive? Combinațiile de culori, sau de nuanțe îmi creează emoții pozitive, în reacție chimică cu starea mea sufletească.
Există o culoare pe care să nu o suporți? Iubesc toate culorile când desenez. Dar vestimentar nu aleg din prima roz și vișiniu.
Există o culoare care nu-ți spune nimic? Toate culorile îmi vorbesc, pe rând sau deodată. Eu și culorile ne înțelegem bine.
Care este culoarea care-ți dă energie? E mai complicat. Culoarea în sine îmi dă energie, prin întreaga ei paletă. Uit de timp și spațiu când am o pânză și culori la îndemână. Sau numai culori. Chiar și în bucătărie.
Dacă ai fi o floare, ce culoare ai fi? Trandafir galben, sau cactus.
Dacă ar fi să asociezi trei culori unei melodii preferate…
Florin Chilian – Zece: albastru, argintiu și verde.
Cât de mult te influențează culorile în mediu în care lucrezi? Culorile mă influențează în fiecare secundă. Am nevoie să se pieptene armonios în jurul meu.
Care sunt culorile pe care le cauți atunci când îți alegi un tablou? Nu caut culoare, ci chimie. Dacă e dragoste la prima vedere, înseamnă că e ceea ce caut.
O întrebare la care ai vrea să răspunzi. O auto-întrebare. Nu-mi vine niciuna.
Week-end plăcut! 🙂