Familia. Câteva litere ce grupează copii, părinți, bunici, străbunici, etc. Un arbore genealogic cu ochi și rădăcini. „Ana” mea a apărut în această dimensiune geografico-temporală, în lumea mea, în familia mea.
Sunt instrumentul prin care a izvorât între file și ceea ce simt, prin toți porii, e faptul că suntem norocoși de povestea asta poposită în cuibul familiei noastre, de minunea de om care a fost Ana, de mândria că sângele ei curge prin venele noastre.
Cartea a apărut în zi de sărbătoare, aproape miraculos. Azi, la fel de miraculos, cea de-a doua ediție, a ajuns în timp să-l îmbrățișeze, în locul meu, pe fratello, de ziua lui. La mulți ani, dragul nostru!
Apariția minunată – grafică Sandra Segal, pictură Iulia Schiopu – este o ediție limitată, o ediție valoroasă din multe puncte de vedere (realizare și conținut). Cuprinde imaginea icoanei din secolul al XVIII-lea din biserica de lemn din Sava (aflată azi într-un muzeu istoric din Ardeal), blidul, vechi și el, plin de amintiri și semnificații, harta iosefină etc.
„Ana”, ediția a doua, se găsește din acest moment la Cluj – librăria Gaudeamus, la București – librăria Eminescu, la Brașov – librăria Șt. O. Iosif, la Iași – librăria Junimea și Cartea Cărților, la Constanța – Prăvălia cu cărți.