Mulți știți că „Ana” mea a luat forma unei ediții speciale, care coexistă alături de prima ediție. Cea care a realizat coperta este Sasha Segal, iar pictura aparține Iuliei Șchiopu.
Ediția specială – o ediție de colecție, scoasă în condiții de excepție, cuprinde mai multe elemente grafice deosebite. Cartea este prefațată de criticul literar Iulian Boldea – nume aflat în topul vieții culturale românești – și cuprinde bucăți de recenzii (Aura B. Lupu, Vera Oren, Vianu Mureșan, Hadrian Arion, Nicoleta Dabija, Ami Ancelin, Potecuța, Nicoleta Pătrăucean, Simona Poclid, Nicoleta Beraru, Oliviana Georgescu, Valerica Oprișanu, Camelia Sima, Nora Cosmin, Mona Șimon, Cristina Apostol, Ionel Anghel, Diana Elena Gole, Oana Stroe, Issabela Cotelin, Dana Alistar, Florina Turugă, Elena Secară Bratu). Mărturisesc că au fost mai multe, însă la tehnoredactare s-au scos câteva pentru a nu depăși un anumit număr de pagini. Toate sunt la fel de valoroase pentru mine, ordinea și alegerea a fost a redactorului de carte.

Ce m-a determinat să scriu această postare? Textul de mai jos apărut azi pe Goodreads și semnat Sasha Segal.

„O carte pe care o voi reciti oricând cu plăcere. Este o bijuterie de cuvinte, scrisă de cineva care înţelege cum să ţeasă firul unei naraţiuni captivante, cum să împletească descrierile şi dialogurile şi să te ducă de la început până la final fără să vrei să laşi cartea din mână. O carte despre trecutul unui sat transilvan, Sava, unde locuiesc două comunităţi etnice distincte: românii şi maghiarii. La un moment dat se întâmplă ceva ce părea de neconceput în acei ani de după primul război mondial: doi tineri trec peste barierele etnice, religioase şi social culturale ale comunităţilor din care fac parte şi dau curs dragostei pe care o au unul pentru altul. Dragostea lor nu va rămâne fără urmări şi barierele vor fi enorme. Fără a dezvălui mai mult, ca să nu stric altora plăcerea lecturii, vă recomand să o citiţi şi să vă convingeţi singuri de frumuseţea scriiturii. Cartea este deja la a doua ediţie, una cu o realizare grafică deosebită. Nu doar look-ul exterior al cărţii, cu pictura artistei Iulia Şchiopu care a scos de sub penel o Ană diafană, cu ochi mari şi luminoşi, cu care priveşte spre satul ei, ci şi bogăţia de informaţii adunată în ilustraţii: de la hărţile vechi pe care apare Satul Sava, la fotografia unei icoanei din biserica de lemn descrisă în roman, la imaginea unei farfurii pictate dăruită autoarei una dintre eroinele romanului şi la acuarela făcută de autoare cu satul prins în căldarea dintre dealuri.”

Folosesc acest prilej ca să vă anunț că vine următoarea mea carte, având în comun aceleași două nume: Sasha Segal și Iulia Șchiopu.
Coperta desfășurată cuprinde în biografie și numele celor două artiste ce concură la realizarea unui nou vis. Și, pentru că știu că veți ține secretul, vă spun că am dirijat lucrurile în așa manieră, încât cartea să apară în iulie. Acum e la tipar.
Vă spun mai încolo de ce, pentru că nu vreau urări în avans.
De asemenea pe copertă apar numele unor nume extrem de valoroase mie, două scriitoare talentate: Cristina Cristea și Vera Oren.