… și ea cântă la pian o melodie tristă și vocea ei e tristă și culorile sunt triste. Și no’, totul e trist. Ochii ei mari albaștri sunt lăcrămoși, pentru că el a făcut ceva și a supărat-o. Geamul cafenelei unde e pianul e deschis și face curent cu ușa deschisă și ea, exact atât cât părul ei blond să se vălurească romantic. El vine și e sexy rău, cu ochii ăia mari și flămânzi. E supărat și el că a supărat-o pe ea. E ușor nebărbierit, că nu a avut timp, da-i stă fantastic de bine așa. Îi pune în evidență ochii ăia verzi și mari și triști. Mi se pare mie, sau am cam repetat cuvântul trist? Eh! Dar ca să se înțeleagă ideea…
Și el intră și ea-i aruncă o privirea de-aia printre șuvițele de păr, care-i mai cad peste ochi. Și el o privește. Și ea nu se oprește din cântat, dar se uită așa, cu subînțeles. El vine aproape de pian și așteaptă politicos să-și termine piesa. Ea-i spune răstit: „You don’t belong here!!!” Am zis că e supărată. Da? Iar el o corectează ușor, cu blândețe: „Ba da, ba da! Belong!” (yes, I do) .
No’, mi-a plăcut metafora „love is a verb”. Sună bine. Nu? Eu am auzit-o pentru prima dată, dar am căutat o poză pe net și am văzut că nici vorbă să fie ceva nou. Dar mi-a plăcut și o las.
El e scriitor, ea e patroană de cafenea. Idila începe atunci când el caută un loc unde să se simtă acasă și ghici unde ajunge? Exact.
Ea e specialistă în cafele cu personalitate. Adică se uită la om bine-bine și-i trântește o combinație, de clientul devine dependent. Am zis că e blondă și frumoasă și devreme acasă, plus că îi merge afacerea de zbârnâie?
Când îl vede se uită la el gânditoare. Adică ce să-i pună în cafea, ce să deseneze pe spumă, de-astea. Dar el vrea ceai. Și așa începe scandalul. Un pic de hârr-mârr, apoi flirt și în sfârșit love-love-love. Până el dă cu bâta-n baltă și ea se supără și pleacă nefericită să cânte tristă la cafenea, în curent, cu o grămadă de clienți așezați la mese, care aplaudă când ei doi se sărută, când se împacă. Normal că se împacă și happy end și-am încălecat pe-o șa și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți, cu sau fără nuntă. Habar nu am, că e film turnat în 2017 și nunta e facultativă. Dacă nu v-ați prins, am făcut recenzie de film. Sau așa ceva. Da’ nu merită să-l vedeți. Părerea mea. 😀
Protagoniștii, ca protagoniștii. Rolul lor e clar. Se văd, se iubesc și își văd de treabă în aceeași poveste care se derulează în linii mari de la începutul umanității încoace. Mă gândeam însă la cei de pe margine. Băgătorii de seamă.
Știu, veți spune că nu e realistă faza cu mușterii de la cafenea care aplaudă când cei doi se sărută. Total de acord. Eu, dacă aș fi la o cafenea, aș observa că se întâmplă ceva doar dacă ar ateriza o bombă lângă mine. Probabil că aș fi cu cineva și m-aș concentra pe interlocutor. Chiar în cea mai disperată situație, să zicem că aș fi singură, (deși nu văd de ce m-aș duce singură la o cafea), aș fi cu ochii în telefon, tabletă, carte ori prin oameni. Prin.
Dar e irelevant ce aș face eu…
Cei de pe margine, adică spectatorii ar interpreta. Unii ar ofta cu drag, spunându-și că dragostea e cel mai frumos fenomen dăruit omului. Nepământesc. Acel ceva care mișcă munții și schimbă istoria. Căci „dacă dragoste nu e, nimic nu e…”
Alții, ar vărsa o lacrimă, privind triști în cenușiul interior al vieții lor, poate la experiențele ratate, dorind cu disperare mâna aceea dragă, care să le cuprindă palma atunci când se plimbă în parc și vine toamna, ori înmuguresc copacii. Și poate ar fi fericiți pentru cei doi și pentru ei, că le-ar hrăni speranța că poate într-o zi…
„Prea dulceag” ar gândi unii, considerând că-n întuneric trebuie trăită iubirea. Cu ușile închise, departe de orice ochi. Alții ar arunca cu pietre, agresiv. „Clișeic” ar striga cu răutate și poate i-ar încerca chiar și-o ușoară ură pe cei care-au avut norocul pulberii de stele. Căci iarba din grădina lor e mult mai verde.
E tare romantic, după părerea mea 🙂 !
mi-a plăcut
LikeLiked by 1 person
E romantic rău. Dureros de romantic. 😀 Dar se lasă cu happy-end. 🙂
LikeLike
Așadar, în povestiri totul e mai colorat și mai dulce, însă în realitate nu-i după cum ni se tot repetă în filme. Bănuiesc că obiceiul acela în care, dacă faci o cerere în căsătorie într-un restaurant, ești scutit de plata consumației, e doar un mit. 😦
LikeLiked by 1 person
Eu cred că realitatea poate să bată filmul. 🙂
Nu știu cu cererea de căsătorie, dar dacă e ziua ta primești prăjitură pe gratis și îți cântă chelnerul. Dacă ai noroc și nu e afon, chiar poate fi haios.
Am asistat la o singură cerere în căsătorie, am și scris la un punct despre ea, pe avion. Însă el-ul era atât de emoționat, că a cam stricat momentul. Însă ea-ua a spus da, noi am aplaudat și ei au rămas cu amintirea. Nu cred însă că au zburat pe gratis. 😀
LikeLiked by 1 person
Of. Ce bine ar fi dacă iubrea ar fi roz tot timpul, să nu o umbrească nimic niciodată. Cred în continuare că este redată în scris aşa cum ar trebui să fie şi nu e. Dar şi cine o redă în scris aşa cum o simte, e om mare. Şi tu eşti un mare om. Superb. O duminică frumoasă.
LikeLiked by 2 people
Îți mulțumesc mult de tot!
Probabil că iubirea, chiar dacă e roz, se mai așază și la umbră să se odihnească și primește nuanțe mai accentuate. Dar vine el soarele și reface culoarea. Alungă umbra.
O săptămână frumoasă și inspirată îți doresc. 🙂
LikeLike
Sună bine ce spui şi poate că pe undeva are corespondent în realitate. Eu în momentul ăsta aş vrea să fiu pe terasa unei cafenele şi să văd de la distanţă o împăcare, chiar dacă aş vedea prin protagonişti, aşa cum de cele mai multe ori văd prin oamenii din jur. Cum spuneai tu, doar o bombă m-ar trezi la realitate.
LikeLiked by 1 person
Eu nu aș observa o scenă de genul acesta așa, de la mine, decât dacă mi s-ar atrage atenția. Așa îi povesteam lui Petru despre cererea de căsătorie din avion, când s-a petrecut la microfon, în fața noastră a pasagerilor. În rest nu bag de seamă, când sunt în mulțime îmi atrag atenția detalii care doar mie mi se par semnificative și aș putea trece pe stradă și pe lângă mama fără să o văd. 😀
LikeLiked by 1 person
Bate palma! Am tot zis că-mi pun mască pe stradă. Că mi-e ruşine de oamenii pe care-i cunosc dar nu-i văd şi ar putea crede că-i ignor.
LikeLiked by 1 person
Și tu? 😀
LikeLike
Se putea fără mine pe listă? Mai ales în cazul ăsta 😀
LikeLiked by 1 person
Cam intri tu în toate listele mele. :)))
LikeLike
Şi cât mă bucur că e aşa!! 😀
LikeLiked by 1 person
Și eu. 🙂
LikeLike
O poveste simpla,usoara dar…geniala ! Felicitari !
LikeLiked by 1 person
A fost de fapt un fel de recenzie, pe ton ironic, la un film care mi s-a părut subțirel de tot. Mă bucur că ți-a plăcut.
LikeLike
Ce recenzie originală, mi-a plăcut! Până când n-ai zis că e vorba de un film ,nu m-am prins. :)))
LikeLiked by 1 person
Mă bucur tare că ți-a plăcut. Sper că te-am amuzat. 🙂
LikeLiked by 1 person
Daa, normal! 🙂 ❤
LikeLiked by 1 person
Când să spun că pare o scenă dintr-un film clasic, mi-ai trântit-o cu producție 2017. Oricum s-ar potrivi cumva cu ”pași”. Știi tu, pașii aceia… O săptămână faină de tot să ai, Em! 🙂
LikeLiked by 1 person
Știu eu la ce pași te referi și îți mulțumesc din suflet pentru gândul tău. Până la urmă, ca fond, dragostea e clasică, ea doar îmbracă forme diferite de la generație la generație. O săptămână frumoasă și ție! Te pup! 🙂
LikeLiked by 1 person
Ce frumos! Mi-a plăcut mult! 🙂
LikeLiked by 1 person
Mă bucur tare că ți-a plăcut. 🙂
Să ai o săptămână minunată, Alex! 🙂
LikeLike